Baggrund for gavekortet - hvorfor gives der gavekort?


I Odense har vi et stærkt erhvervsliv og et levende kulturliv. Det skal vi til enhver tid kæmpe for – ikke mindst for de mange arbejdspladser. Og vi bør kæmpe særligt hårdt nu, hvor rigtig mange kultursteder og spisesteder er pressede af coronakrisen. De er med til at gøre Odense til en attraktiv og spændende by, og de har haft en vanskelig tid under coronapandemien.

Økonomiudvalget har besluttet, at kommunens medarbejdere i begyndelsen af foråret, vil modtage et skattefrit gavekort, som en påskønnelse af deres indsats under coronakrisen. Gavekortet kan bruges i Odense Kommunes oplevelsesøkonomi, for eksempel en restaurant, café, et hotel, i teatret, biografen osv. Vi ønsker på den måde samtidig at hjælpe den hårdt ramte oplevelsesøkonomi i byen – så Odense hjælper Odense.

Det er en mulighed, som er åbnet med den seneste finanslov som en håndsrækning til de virksomheder, der kæmper for at overleve under coronaens hårde betingelser. Gavekortet er sammensat inden for finanslovens rammer, gældende lovgivning og kommunens egne regler for ansvarligt indkøb.

Det er Økonomiudvalgets ønske at bidrage til, at Odenses kulturliv og spisesteder kommer igennem krisen med færrest mulige tab og flest mulige odenseanere i job. En stærk oplevelsesøkonomi er et vigtigt element i en storby-transformation. Med den nye mulighed ønsker Økonomiudvalget at påskønne kommunens medarbejdere for en ekstraordinær indsats i en helt særlig tid. Samtidig udnyttes muligheden for at støtte op om en af coronakrisens hårdest ramte brancher, og give en væsentlig del af ”byens puls” en håndsrækning, hvor hver en krone fra gavekortene geninvesteres hos byens virksomheder.

Vi håber, at idéen med at give gavekort til egne medarbejdere kan sprede sig som ringe i vandet, så andre offentlige og private virksomheder lader sig inspirere – hvis de har mulighed for det. Det er en lejlighed til at give virksomhedens medarbejdere et skulderklap og samtidig bidrage til, at vores by kommer godt igennem krisen. En levende oplevelsesøkonomi er godt for virksomhederne, da det er med til at tiltrække, fastholde og motivere medarbejdere.

Gavekortet vil lægge sig i slipstrømmen af de tiltag, som byrådet allerede har vedtaget for at støtte vores erhvervs-, handels- og kulturliv. I foråret hastebetalte kommunen regninger for 81 millioner kroner til blandt andre håndværkere og fødevarevirksomheder, som leverer ydelser til kommunen, så pengene hurtigt kom ned i de trængte erhvervskasser.

I Odense har vi vist, at vi kan stå sammen mod coronaen og i opbakningen til vores kultur-, handels- og erhvervsliv. Lad os blive ved med begge dele!

Kom og vær med i ”Odense hjælper Odense - Gaven, der giver til byen”.

Sådan kommer du på listen over virksomheder, hvor gavekortet kan indløses
Sådan kan du give gavekort til dine medarbejdere

Venlig hilsen

Økonomiudvalget

Peter Rahbæk Juel, Borgmester
Christoffer Lilleholt, By- og Kulturrådmand
Søren Windell, Ældre- og Handicaprådmand
Brian Dybro, Beskæftigelses- og Socialrådmand
Susanne Crawley Larsen, Børn- og Ungerådmand