For virksomheder, der vil give gavekort til medarbejdere


Tusind tak, fordi du vil være en del af at hjælpe og støtte oplevelsesøkonomien i Odense.

Med den seneste finanslov er der åbnet op for, at det skal være muligt for arbejdsgivere at give deres ansatte et skattefrit gavekort til oplevelsesøkonomien, da netop denne branche kæmper for at overleve under coronaens hårde betingelser. Ved at give gavekort kan virksomheder give deres medarbejdere et velfortjent skulderklap og samtidig bidrage til, at vores by kommer bedst muligt igennem krisen, så Odense også efter coronakrisen er en attraktiv storby med en rig og varieret oplevelsesbranche.

Hvad er reglerne for at give gavekort?
Gavekort op til 1200 kr. til oplevelsesøkonomien er skattefrit i 2021

Som udgangspunkt udløser det skattepligt, når en arbejdsgiver forærer sin medarbejdere et gavekort. Det vil imidlertid blive ændret for år 2021. Med en ændring af ligningsloven vil det således blive muligt for en arbejdsgiver skattefrit at give sine medarbejdere et gavekort til oplevelsesøkonomien, forudsat at gavekortets værdi ikke overstiger en bagatelgrænse på 1.200 kr. At gavekortet skal være til oplevelsesøkonomien betyder, at gavekortet kun må kunne anvendes til køb af hotel-, restaurations- og forlystelsesydelser.

Ændringen af ligningsloven er endnu ikke gennemført. Der er fremsat lovforslag til 1. behandling i februar, og loven forventes endeligt vedtaget i slutningen af marts. Du kan læse lovforslaget her.

Hvordan har Odense Kommune gjort?
Odense Kommune vil give sine ca. 15.000 medarbejdere et gavekort på 250 kr. til oplevelsesøkonomien, når lovændringen er vedtaget. Odense Kommune har valgt at gøre det efter en model, hvor

  • Virksomheder i oplevelsesøkonomien i Odense Kommune kan ansøge om deltagelse via en online portal,
  • Medarbejderne modtager fysiske gavekort med skrabefelt, som kan anvendes hos de godkendte virksomheder, og
  • De godkendte virksomheder fakturerer Odense Kommune, når de har indløst et gavekort fra en medarbejder.

Denne model er valgt dels for at give medarbejderne størst mulig valgfrihed i forhold til, hvor gavekortet kan anvendes, dels for at lade så mange virksomheder som muligt få gavn af ordningen. Desuden har Odense Kommune via denne model kunne sikre sig, at kun virksomheder, der accepterer Odense Kommunes arbejdsklausul, kan deltage.

Hvordan kan man ellers gøre det?
Der er mange muligheder for som arbejdsgiver at vælge en simplere løsning, hvis man ønsker at give sine medarbejdere gavekort. For eksempel kan man købe gavekort direkte hos én eller flere konkrete udbydere inden for oplevelsesøkonomien.

Helt simpelt kan man kontakte sin lokale yndlingsrestaurant, -cafe, -hotel, -kultursted og lave en aftale med dem om at købe det antal gavekort, man skal bruge til sine medarbejdere. Der findes desuden private udbydere af gavekortsløsninger, som det også vil være muligt at benytte sig af.

Uanset hvordan du vælger at bidrage, så sætter vi pris på din støtte til, at Odense hjælper Odense.

Hvis du ønsker at vise, du er en del af gavekortindsatsen Odense hjælper Odense, kan du bruge disse billeder på din hjemmeside eller i bunden af din mail som en del af din signatur.

Hent et rundt Odense hjælper Odense billede her
Hent et firkantet Odense hjælper Odense billede her

Alle henvendelser og spørgsmål omkring gavekort skal ske til Odense Kommune hos Heidi Junker på hejun@odense.dk
Der kan IKKE ringes til nedenstående support nummer angående gavekort.