Follow Food Loop System


VÄLKOMMEN TILL FOOD LOOP SYSTEMS DIALOGPORTAL

Idag slängs stora mängder mat i onödan! Ofta på grund av kort datum, felmärkningar, felleveranser, skönhetsfel, eller andra orsaker. Att det slängs så stora mängder mat får konsekvenser både för miljön och ekonomin, därför behöver vi hitta nya lösningar så att matsvinnet kan användas på nya sätt. 

Projektet Food Loop System drivs av Malmös stads Miljöförvaltningen och Sysav Utveckling AB. Syftet är att genom marknadsdialog och innovationssamarbete mellan branschaktörer hittar vi tillsammans lösningar som kan leda till att matsvinn från producent-, grossist-, eller butiksled bättre tas tillvara.  Grundtanken är att vi genom projektet ska kunna facilitera innovativa utvecklingssamarbete som bidrar till minskat matsvinn eller att matsvinnet blir någon form av cirkulära produkter (livsmedelsprodukter skapade av mat som annars skulle blivit matsvinn).

Inom ramen för projektet Food Loop System söker vi nu tillsammans marknaden nya idéer och koncept som kan hantera de stora och varierande mängderna matsvinn som till exempel uppstår i butiker och hos grossister. På denna dialogporta kan du läsa mer om Food Loop System och all information du behöver veta för att delta med din idé eller koncept.

 

  • Utlysning

    Här kommer du hitta information om utlysningen samt bakgrundsmaterial. Vi har samlat några av de utmaningar som våra butiker och grossister har som du kan ta del av samt de regler/kriterier som gäller för utlysningen. Du hittar även en mer detaljerad processbeskrivning av utlysningen samt en kortare presentation av vår expertpanel. Læs mere om den kommande utlysning. 

  • Skicka in

    Nu är du nära att skicka in din idé. Först måste du logga in på Comdia för att kunna skicka in. Klicka på ”Gå med” knappen i menyraden och följ instruktionerna. När du väl är inloggad är det bara att sätta igång. Læs mere om hur du skickar in ditt förslag.


Latest activity