Entities

Generelle indmeldinger eller emner

Hvis Leverandøren har emner eller informationer, som denne mener ordregiver bør vide inden at udbuddet offentliggøres, så må I meget gerne anføre det her, således at Kunden kan medtage det i overvejelserne ved færddiggørelsen af materialet.
Created by Rasmus Rask Lynggaard, Odense Kommune d. 14. mar. 2018
Rasmus Steengaard, EWORK GROUP DENMARK ApS d. 15. mar. 2018
I især Norge og Sverige, ser vi en større brug af virksomheder, der ikke selv har konsulenterne ansat, men derimod går på det samlede marked og finder de ønskede profiler og kompetencer, gennem hele kontraktperioden. Det giver en fordel i løbende konkurrenceudsættelse af priser, samt ingen begrænsning på kapacitet. Er det overvejelse man har gjort ift. krav og mindste krav til Leverandørens forretnings- og leverancemodel?

Fordelene gør, at der både kan samles større team fra en leverandør eller flere sammensatte leverandøre, som mindre specialist virksomheder. Her kan der også gøres brug af evt. Nearshore kompetencer. Er det med i overvejelserne for udbuddet?
Rasmus Rask Lynggaard, Odense Kommune d. 24. mar. 2018
Kære Rasmus,
Det har ikke umiddelbart været en model, som vi har overvejet i forbindelse med dette udbud.

Fordi en stor del af udviklingen og arbejdet foregår på de samme løsninger og at erfaring i forbindelse med tidligere opgaver giver værdi, så har vi ikke tænkt, at det skal være muligt, at man løbende kobler forskellige konsulenter på.

På baggrund af vores forståelse af den model du foreslår, så virker det også lidt svært for os at se, hvordan modellen giver værdi i sammenhæng med udbudsreglerne omkring gennemsigtighed, da man ikke vil kunne udnytte den løbende konkurrenceudsættelse af prisen, som Leverandøren vil kunne gøre.

Det kan være, at vi ikke har forstået de finere detaljer i modellen, men på nuværende tidspunkt er det ikke noget man har tænkt sig at lægge op til i forbindelse med udbuddet.
Market Dialogue
Documents